Vapaaehtoiseksi

Varsinais-Suomen Vammais- ja Pitkäaikaissairausjärjestöt VAPI:ry:llä on tarjota myös erilaisia vapaaehtoistehtäviä niistä kiinnostuneille. Vapaaehtoisena pääset seuraamaan läheltä järjestön toimintaa ja omalla työpanoksellasi mahdollistamaan erilaisten tapahtumien ja toimintojen jatkuvuuden. Tervetuloa joukkoomme!

Kaikki vapaaehtoiset perehdytetään tehtäväänsä. Työpanoksesi voi olla joko kertaluontoista tai voit halutessasi sitoutua pidemmäksikin aikaa. Jos kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä, niin räätälöidään yhdessä juuri sinulle sopiva vapaaehtoispesti!

Laita viestiä osoitteeseen info(a)happyhouseturku.fi. Laita viestin otsikoksi ”Vapaaehtoiseksi” ja kerro viestissä hieman itsestäsi ja millainen työ sinua kiinnostaisi, niin olemme sinuun yhteydessä.

Tässä muutamia esimerkkejä siitä, millaisia vapaaehtoistehtäviä meillä on tarjota:

Ryhmänohjaaja/Ryhmäkummi

Ryhmäkummi tarjoaa omista taidoistaan ja kiinnostuksen kohteista kumpuavaa osaamistaan Happy Housen päiväaikaisen toiminnan suunnittelun ja toteuttamisen avuksi.

Ryhmäkummina voit ohjata joko itsenäisesti erilaisia ryhmiä Happy Housessa tai toimia toiminnanohjaajan apulaisena. Toiminta voi olla jatkuvaa esim. kerran viikossa kokoontuvien ryhmien ohjaamista tai kertaluontoisten työpajojen/tietoiskujen pitämistä. Voit esimerkiksi ohjata erilaisia musiikki-, liikunta tai kädentaitotuokioita omista kiinnostuksen kohteista riippuen.

Ryhmien ohjaamiseen, suunnitteluun ja toteuttamiseen saa tarvittaessa apua ja tukea Happy Housen toiminnanohjaajalta.

Tapahtuma-avustaja

VAPI:ry järjestää ympäri vuoden erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia, joissa apukädet ovat tarpeen. Tapahtuma-avustajana voit omien resurssiesi mukaan olla avustamassa kahvinkeitossa, tuolien järjestämisessä, koristelussa ym.

Sijaisrekisteri

Aina silloin tällöin Happy Housessa kaivataan ohjaajan apulaista, jotta saamme pidettyä ovet auki, vaikka vakiohenkilökunta olisi kotona sängynpohjalla flunssan kourissa. Sijaisrekisteriin liittymällä saatat saada työtarjouksen lyhyelläkin varoitusajalla ja apusi on kultaakin kalliimpaa!

Happy Housen lähettiläs

Happy Housen lähettiläänä autat lisäämään kohtaamispaikka Happy Housen tunnettavuutta omien lähtökohtiesi mukaan.

Yksinkertaisimmillaan Lähettiläänä toimiminen voi tarkoittaa Happy Housen mainosmateriaalien levittämistä eri toimipisteisiin Varsinais-Suomen alueella.

Lähettiläät voivat kiertää VAPI:n henkilökunnan kanssa erilaisissa toimipisteissä kertomassa Happy Housesta ja sen toiminnasta sekä osallistua oman mielenkiinnon mukaan erilaisiin esittelytilaisuuksiin yhdessä Happy Housen henkilökunnan kanssa ja tuoda samalla esille talon toimintaa.

Kalevi 50v.

2007 sain vinkin, että voisin tulla osallistumaan Happy Housen toimintaan. Osallistuin ohjelmiin mutta en heti viihtynyt. Sitten innostuin kuitenkin, kun huomasin että sain ohjelmaa arkeen.

Olen mukana vapaaehtoisena siksi että saan aktiviteettia arkeen.  Käyn epäsäännöllisesti kastelemassa kukkia ja osallistumassa ohjelmaan noin kerran viikossa. 
Vapaaehtoisena toimiminen lisää itsetuntoa ja tulee hyvä mieli, kun tulee lähdettyä.

Heli 50v.

Muuttaessani Paraisilta Turkuun 2017, minulle suositeltiin käymässäni ryhmässä Happy Housea. Kaipasin tekemistä ja muita ihmisiä vieraassa kaupungissa, johon muutin yksin kissan kanssa. Olen sosiaalinen ja tykkään valita, milloin olen seurassa ja milloin omissa oloissani. Happy Housessa voin osallistua tai vain olla.

Vähän vahingossa pikku juttujen kautta lähdin mukaan vapaaehtoistoimintaan. Yllytän ihmisiä tekemään ja kokeilemaan uusia juttuja. Minusta on ihana tehdä talkootyönä, siitä saa niin hyvän mielen, kun näkee että ihmiset ovat iloisia saamastaan avusta.

Vedän Happy Housessa vapaaehtoisena Bullet Journaling -ryhmää ja mitä milloinkin. Kun auttaa pyyteettömästi ihmisiä, siitä saa hyvän mielen itselle, rakastan talkoohenkistä toimintaa. Halu auttaa on minussa sisällä.

Vapaaehtoistoiminta sopii kaikille, joilla on halu tehdä ja auttaa, tapa löytyy kyllä ja ainut mitä tähän kuluu minun kohdallani on aika
Happy House sosiaalisessa mediassa:
Varsinais-Suomen Vammais- ja Pitkäaikaissairausjärjestöt VAPI ry
Kohtaamispaikka Happy House
Ursininkatu 11, 20100 Turku | Puhelin: 040 7266 003

Tietosuojaseloste
Kirjaudu

Tilaa Vapi ry:n uutiskirjeitä:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram