Pirkko Heino in memoriam

Toiminnanjohtaja Pirkko Heino (o.s. Aro) kuoli äkillisen, mutta vaikean sairauden murtamana 22.3.2022 Turussa. Hän oli syntynyt Paimiossa vuonna 1950.

   Lapsuutensa ja nuoruutensa Pirkko vietti kolmen sukupolven maalaistalossa. Hän kävi Vistan kansakoulua ja kirjoitti ylioppilaaksi Paimion yhteiskoulusta vuonna 1969. Merkonomiksi Pirkko valmistui seuraavana vuonna.

   Avioiduttuaan Pirkko muutti miehensä kanssa Espooseen. Hän työskenteli kolme vuotta Teknillisen korkeakoulun kirjastossa ylikirjastonhoitajan sihteerinä. Vuonna 1973 syntyi poika Kim. Perhe muutti Turkuun seuraavana vuonna.

   Lähes viisi vuosikymmentä kestäneen järjestöuransa Pirkko aloitti Turun Seudun Keuhkovammayhdistyksessä vuonna 1974 ensin toimistonhoitajana ja sitten toiminnanjohtajana.

   Vuonna 1980 Pirkko oli perustamassa Turun Seudun Vammaisjärjestöjen Neuvottelukuntaa, josta on kehittynyt nykyinen Varsinais-Suomen Vammais- ja Pitkäaikaissairausjärjestöt VAPI ry. Vuodesta 1995 lähtien Pirkko toimi ensin neuvottelukunnan ja sittemmin yhdistyksen kunniapuheenjohtajana. Hän suunnitteli ja hankki alkurahoituksen yhdistyksen kohtaamispaikka Happy Houselle, joka toimii edelleen Turussa Ursininkadulla.

   Vuonna 1981 Pirkko valittiin Turun kyseisenä vuonna perustettuun vammaisneuvostoon, jossa hän toimi kuolemaansa asti, siis yli 40 vuotta. Saavutus, jota ei varmaan tulla rikkomaan.

   Kesällä 1997 Pirkko aloitti toiminnanjohtajana Palveluyhdistys Kasevassa jääden tästä toimesta eläkkeelle vuoden 2017 alussa. Hänen työaikanaan yhdistys rakensi Kaarinaan asuntola Pirtan laajennuksen ja Asuntoryhmä Sukkulan, sekä toteutti viisi kehittämisprojektia ja vakiinnutti Kohtaamispaikka Kiesin toiminnan.

   1990-luvun puolivälistä lähtien Pirkko on toiminut Turun Seudun Selkäyhdistyksen puheenjohtajana ollen yhdeksän vuotta myös Selkäliiton puheenjohtajana. Hän suunnitteli ja hankki rahoituksen Humalistonkadulla toimivalle Turun TULE tietokeskukselle.

   Eläkkeelle jäätyään Pirkko kirjoitti Palveluyhdistys Kasevan ja VAPI ry:n sekä yhdessä Rita Salvianderin kanssa Turun vammaisneuvoston historiikit jättäen näin tuleville sukupolville kuvaukset näiden toiminnasta.

   Pirkkoa jäivät kaipaamaan pojan ja veljien perheet sekä laaja ystävä- ja yhteistyökumppanien joukko.

Kim Heino

Pekka Aro

Heikki Aro

kirjoittajat ovat Pirkon poika ja veljet

VAPI ry sosiaalisessa mediassa
Varsinais-Suomen Vammais- ja Pitkäaikaissairausjärjestöt VAPI ry
Kohtaamispaikka Happy House
Ursininkatu 11, 20100 Turku | Puhelin: 040 7266 003

Tietosuojaseloste
Kirjaudu

Tilaa Vapi ry:n uutiskirjeitä:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram